Kunstschooldag 22 maart

Zo dat was weer genieten, voor de juf in ieder geval! Eerst naar de Melkweg voor een optreden van Hakim (ja, die van Sesamstraat). Die vertelde een heel mooi verhaal over hoe hij ooit geïnsprireerd werd door clown Poepoe. Ondertussen werden meerdere leerlingen van verschillende scholen het podium op gevraagd om hem met zijn verhaal te helpen. Zo ook onze eigen Burak! Daarna gingen we, samen met meester Reni, op weg naar het Kriterion. het was lekker weer dus we gingen lopend. Daar bekeken we twee films; een documentaire en een korte speelfilm Daarna hadden konden we vragen stellen aan de regisseur van de speelfilm. Tot slot hadden we een spetterende dansvoorstelling in het Theater van het Spinozalyceum. Wat een talenten!  De groep was in tweeën gedeeld dus helaas geen foto’s van de andere voorstellingen maar die hebben het ook heel erg leuk gehad!

IMG_0770 IMG_0772 IMG_0773 IMG_0776

IMG_0791 IMG_0795 IMG_0798

Bevo filmproject deel 2

Vandaag was een vervolgles van het filmproject. We hebben ondertussen al een storyboard geschreven en getekend en vandaag gingen we verder met het filmen. We lieten technieken zien, maakten gebruik van verschillende shots en hoeken. Kortom; dat gaat heel mooi worden.

IMG_0130 IMG_0131 IMG_0133 IMG_0137 IMG_0140 IMG_0142 IMG_0143 IMG_0148 IMG_0589 IMG_0590 IMG_0591

Staking

Heerlijk zo’n dagje staking; lekker weer en uitslapen! Maar niet voor de juffen en meesters die waren op de been om deel te nemen aan de staking. Van de Stopera tot het Museumplein zag het zwart van de leraren; mooi!

IMG_0512 IMG_0511 - kopie IMG_0506 - kopie IMG_0510 - kopie

Muziekles van juf Adriana

Eén keer in de twee weken hebben wij les van juf Adriana. Zij kan heel erg mooi zingen en wij natuurlijk ook (ahum). We hebben al geleerd hoe we noten moeten lezen, ritmes bedacht en natuurlijk uitgeprobeerd en we hebben meerdere liedjes geleerd.

Vandaag hadden we een les met Boomwhackers; jammer dat een filmpje uploaden zolang duurt anders hadden we die online gezet! Nu moet je ons maar geloven dat het erg leuk klonk en moet je het doen met de foto’s!

Schoolschrijver in groep 8

Vandaag kwam Henna Goudzand, de schoolschrijfster , langs om een workshop te geven aan onze groep.  Het was een interessante les waarin we eerst de Februaristaking bespraken en alles wat wij nog wisten over de Tweede Wereldoorlog. Nou, dat is best veel hoor! We waren natuurlijk vorig jaar al naar de herdenking in Zeeland geweest en naar het Verzetsmuseum en hadden dat ook nog eens in de school gepresenteerd. Vandaag schreven we onder leiding van Henna een rap/gedicht. Er zaten mooie tussen; die bundelen we natuurlijk in een mooi boekje.

IMG_0477 IMG_E0479

Samenwerken

Hoe doe je dat? Nou vandaag ging het geweldig; zo goed dat de juf er maar eens foto’s van maakte als bewijs!

Verassing voor de juf

Op woensdagmiddag was de juf een lentetekening op het raam aan het schilderen; dat moest een andere dag afgemaakt worden want er kwam een filmploeg en die wilde persé bij ons in de klas filmen! Dag Juf! de volgende ochtend kwam de juf de klas in en vond een lief briefje en wel twee bossen bloemen; op haar raam geschilderd door de filmploeg!

Bevo filmproject deel 1

Wat leer je nu allemaal tijdens de Bevolessen? Wat was er leuk, interessant, moeilijk of ingewikkeld? Hoe kun je het aan een ander uitleggen? Het antwoord op al deze vragen geven wij door er een filmpje over te maken. Fotograferenm, filmen, bewerken; we doen het allemaal gedurende dit project.

IMG_0170 IMG_0182 IMG_0178 IMG_0166 IMG_0149 IMG_0126 IMG_0124 IMG_0114

Epjo project

Vandaag gaven twee politieagenten bij ons in de klas een interactieve les ‘Pikken, Pesten en de Keuzes die je maakt’. Dit alles in het kader van het Educatief Programma Jongeren (EPJO). Dat is een interactief schoolprogramma gericht op misdaadpreventie en het tegengaan van radicalisering onder leerlingen van groep 8. EPJO is een samenwerkingsverband van de Peter Faber Stichting, Openbaar Ministerie, Ministerie van OCW en politie. Doelstelling van dit programma is om kinderen op een nog beïnvloedbare leeftijd kennis laten maken met regels, gezag, respect en keuzes. Allemaal heel erg interessant maar het leukst is het natuurlijk om zelf een kogelvrij vest aan te doen. Wat is dat zwaar!

IMG_0029 IMG_0041 IMG_0043 IMG_0049

Welkom

Woensdag 6 september, onze eerste schooldag. Alles staat klaar om het jaar goed te beginnen en de juf heeft een mooi bloemetje gekregen om de boel wat op te fleuren. Samen hebben we regels opgesteld die wij in de klas willen hanteren. Wij gaan er een mooi jaar van maken samen!

IMG_1935   IMG_1937

IMG_1936   IMG_1938