Plusklas onderbouw

Vandaag kregen de kinderen van de Plusklas (groep 4) de opdracht om een stroomkring te maken.
Elijah en Abdessamed moesten de opdracht(en) goed lezen en dan samen aan de slag gaan.
Dit hebben ze heel goed gedaan. Ze hebben zelfs een stoplicht gemaakt (zie foto), terwijl dat niet de opdracht was. Ze waren zo trots op hun zelf dat ze het aan meester Bert en aan een paar juffen hebben laten zien. Goed gedaan jongens ik ben trots op jullie!!!

Doelen van de activiteiten waren:
  • Ervaring opdoen met stroomkringen
  • Zelf lampjes laten branden.
Deze les was tevens bevorderlijk voor:
  • Overleg en samenwerken
  • Fijne motoriek
  • Creatief zijn; zelf opstellingen bedenken en uitproberen

IMG_3514   IMG_3515

IMG_3516   IMG_3519

Elke donderdag gaan de kinderen van de onderbouw ( groep 1t/m 4) naar de plusklas. Daar is veel aandacht voor sociale vaardigheden, creativiteit, praten en zelfreflectie. Ze worden voortdurend uitgedaagd en aan het denken gezet. Dit stimuleert de eigen ideeën en creativiteit.

We gebruiken in de plusklas twee techniektorens. Een voor de middenbouw en een voor de bovenbouw. Dit is een lesconcept voor wetenschap en techniek in het basisonderwijs. De torens zijn een prima manier om onderzoekend en ontwerpend leren toe te passen in het schoolsysteem. De kinderen gaan samen metselen, maken tandpasta, zeep en haargel, werken met katrollen en tandwielen, ontwerpen en bouwen flipperkasten en nog veel meer. Nieuwsgierig geworden?

Kom dan gerust een keer kijken in onze Plusklas!

Huis metselen met groep 4:

Techniek torens:

img_2754   img_2755

Eigen auto ontworpen en het kan ook echt rijden!!!

Hier zijn de kinderen een eigen knikkerbaan aan het bouwen.