VVE

VVE thuis voor ouders van de groepen 1/2

Op school is een cursus VVE Thuis voor kleuters. Dit is een cursus voor ouders die kinderen hebben in de groepen 1/2. We komen 8 maal per jaar bij elkaar. De cursus duur 1 uur en 30 minuten en wordt in de ochtend gegeven. De cursus wordt gegeven door Leentje Bedaux en Mirjam Bouali, onze oudercontactmedewerkster en een leerkracht uit de groepen 1/2. We willen graag als school dat alle ouders die niet werken op de cursus komen. Omdat de cursus leuk en informatief is en je wisselt ideeën met elkaar uit!

Wat is VVE Thuis voor kleuters?

VVE Thuis is cursus voor ouders met kinderen tussen 4 en 6 jaar.

We praten met elkaar over opvoeden en U krijgt activiteiten aangeboden die u thuis kunt doen met uw kind. De activiteiten sluiten aan bij het thema van school. Zo leert uw kind nog meer. En u leert hoe u uw kind kunt ondersteunen en stimuleren.

U krijgt ook informatie over de ontwikkeling van uw kind.

Materiaal

De activiteiten staan in een themaboekje. Voor ieder thema is er een themaboekje. Hierin leest u welke activiteiten u kunt doen en hoe u dat het beste kan doen. In het themaboekje zitten ook werkbladen zoals puzzels, praatplaat en memoryspelletje.

U heeft hiervoor thuis materiaal nodig zoals een schaar, lijm met een kwastje, kleurpotloden en vouwblaadjes.

Ondersteuning

U hoeft VVE Thuis niet alleen te doen. Bij elke thema wordt er een ouderbijeenkomst gehouden in de ouderkamer. En we gaan in op uw vragen. U doet ook tijdens de spelinloop opdrachten samen met uw kind die we later nabespreken in de ouderkamer.

Voor vragen kunt u naar Mirjam Bouali, oudercontactmedewerkster, of Marijke Boon.

De bijeenkomst is op dinsdagochtend en 1 keer op woensdag

Tijd:9.00 uur tot 10.30 uur

Plaats: De ouderkamer.

Data voor VVE THUIS bijeenkomsten schooljaar 2016/2017:

6 september 2016

26 oktober 2016, deze keer is het op een woensdag